خانه های بوم گردی اقامتگاه هایی اصیل

خانه های بوم گردی اقامتگاه هایی اصیل
خانه های بوم گردی نوعی اقامتگاه برای مسافران می باشد و با اقامتگاه های مدرن مانند هتل ها متفاوت است. خانه های بوم گردی در محیط های بکر طیعی، بافت های روستایی و بافت تاریخی شهرها و با رعایت ضوابط محیط زیست، سازگار با معماری بومی و سیمای طبیعی منطقه و داری حداکثر تعامل با جامعه محلی می باشد.
در زندگی مدرن امروز هر فردی به فاصله گرفتن از زندگی شهری و پناه بردن به مکانی دنج و پر از آرامش که با محیط طبیعی اطراف خود عجین شده است نیاز دارد. از طرفی کشور ما دارای تنوع قومی بالایی می باشد و آشنایی با آداب و رسوم و فرهنگ های هر قوم برای گردشگران داخلی و خارجی بسیار جذاب است.

اقامتگاه بومگردی نگین هزار جریب
ایجاد و توسعه اقامتگاه های بوم گردی در سه نوع اکولوژ، اکوکمپ، اکوهتل می باشد که خانه های بوم گردی اکولوژ محسوب می شوند. هر یک از این اقامتگاه های بوم گردی به لحاظ معماری بهره گیری از مصالح محلی و طبیعی، طراحی داخلی، مبلمان و… نوعی اکوموزه نیز به شمار می آید که برای گردشگران جاذبه زیادی دارد.این خانه ها ویژگی های بومی و فرهنگی منطقه خود را دارا می باشند.
این اقامتگاه ها عمدتا در خانه های قدیمی بازسازی شده ایجاد می شوند و توسط اعضای خانواده صاحب خانه اداره و مدیریت می شود و خدماتی را برای آسایش مسافران به آنها ارائه می دهند.
یکی از اصلی ترین شروط این اقامتگاه ها، مشارکت و همکاری اعضای صاحب خانه و سایر افراد بومی در تمام فعالیت های گردشگری و خدماتی می باشد.
این فعالیت ها و خدمات شامل موارد زیر می باشد:
ارائه غذا و نوشیدنی محلی، استفاده از سفره آرایی محلی، تولید و ارائه صنایع دستی محلی، آشنایی گردشگران با آیین ها و رسم و رسوم های سنتی و محلی، اجرای موسیقی محلی و فروش آن به صورت سی دی، ارائه پوشاک محلی برای فروش یا اجاره برای عکاسی، آموزش درباره ی محیط زیست به صورت بروشور و تابلو و…در این اقامتگاه ها هدف، ایجاد آرامش مسافران و دور نگه داشتن گردشگران از شلوغی و آلودگی زندگی صنعتی و مدرن می باشد.
حدود یک دهه است که خانه های بوم گردی در برخی مناطق کشورمان به خصوص استان اصفهان شکل گرفته است. در طی دو سه سال اخیر ضوابطی برای تشکیل این اقامتگاه ها توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وضع شده است و در این سال ها تعداد این اقامتگاه ها نیز افزایش یافته است.
باید به این نکته اشاره کرد که استقبال از این نوع اقامتگاه ها بسیار خوب بوده است و بازار خوبی در حوزه ی گردشگری و اشتغال برای بومیان ایجاد کرده است.
در اداره خانه های بوم گردی باید شرایط زیر رعایت شود:
حفط محیط طبیعی و کمترین آسیب به محیط طبیعی و فرهنگی آن محل
کمترین تاثیر ممکن در هنگام ساخت و ساز بر محیط طبیعی و استفاده از مصالح محلی و طبیعی
ساخت و سازهای متناسب با بافت فرهنگی و طبیعی و معماری محلی
استفاده از سیستم آبرسانی پایدار و کاهش مصرف آب
بازیافت زباله های خشک و دفع زباله های بی ضرر برای محیط زیست
استفاده از منابع انرژی طبیعی و جایگزین برای کاهش مصرف انرژی
کارگاه ها و برنامه های آموزشی برای کارکنان و گردشگران در رابطه با نحوه حفاظت و برخورد با محیط طبیعی و فرهنگی
همکاری با فعالیت های تحقیقاتی جهت برنامه ریزی و توسعه محلی
این اقامتگاه ها باید بیشترین مزایای اقتصادی برای مردم محلی، کمترین اثر بر فرهنگ های بومی و بیشترین احترام به آنها و بیشترین رضایت برای گردشگران را داشته باشد.
خانه های بوم گردی پایدارترین نوع اقامتگاه ها به حساب می آیند و توسعه آنها باعث توسعه ی پایدار گردشگری و ایجاد اشتغال محلی می شود.